Hackers misbruiken WordPress-plugin

Wordpress-website vertalen

Hackers zijn zeer actief geweest om de WordPress-plugin WP Live Chat te gebruiken om bezoekers naar slechte sites te sturen. Mocht u deze plugin gebruiken en meer omleidingen zien dan normaal, dan weet u nu waardoor dit mogelijk komt. Hackers hebben actief gebruik gemaakt van een recent gepatcht beveiligingslek in sommige websites.

Het beveiligingslek werd twee weken geleden opgelost in WP Live Chat Support, dat met 50.000 actieve installaties een veel gebruikte plug-in voor het WordPress content managementsysteem is. Door het beveiligingslek  konden aanvallers kwaadaardig JavaScript injecteren op sites die de plug-in gebruiken. Deze plugin biedt de mogelijkheid voor bezoekers om live chats met support-medewerkers te hebben. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte systeem voor het bouwen en onderhouden van websites. Het is gratis en er worden duizenden plugins voor aangeboden. Voor vrijwel elk probleem is er wel een plugin beschikbaar.

Beveiligingslek

Onderzoekers van het ThreatLabZ van beveiligingsbedrijf Zscaler zeggen dat aanvallers het beveiligingslek misbruiken om sites met behulp van niet-gepatchte versies van WP Live Chat Support te laten omleiden naar kwaadwillende sites of om ongewenste pop-ups weer te geven. Hoewel de aanvallen niet wijdverspreid zijn, zijn er genoeg geweest om in actie te komen.

“Cybercriminelen zoeken actief naar nieuwe kwetsbaarheden in populaire inhoudbeheersystemen zoals WordPress en Drupal, evenals populaire plug-ins die op veel websites voorkomen”, schreef Prakhar Shrotriya van Zscaler in een bericht. “Een niet-gepatched beveiligingslek in de CMS of bijbehorende plug-ins biedt een toegangspoort voor aanvallers om de website te beschadigen door kwaadaardige code in te voeren en de nietsvermoedende gebruikers van deze sites te beïnvloeden.”

Omleidingen

Door het beveiligingslek kan iedereen die de site bezoekt de plugin-instellingen bijwerken door een onbeveiligd script op te roepen en kwaadaardig JavaScript te injecteren, overal waar het pictogram Live chat-ondersteuning wordt weergegeven. Bezoekers worden vervolgens omgeleid naar meerdere URL’s die ongewenste pop-up-advertenties pushen, valse foutmeldingen geven en verzoeken om bepaalde sites browsermeldingen laten verzenden.

De whois-records laten zien dat het domein op 16 mei is gemaakt. Dat was een dag nadat de WP Live Chat Support-ontwikkelaars versie 8.0.27 hebben uitgebracht, waarmee het beveiligingslek werd gedicht. Shrotriya publiceerde een lijst van 47 sites, waarvan hij zei dat deze door het lek waren getroffen.

Website vertaling

Heeft u een website vertaling nodig? Dan bent u bij vertaalbureau Tongo aan het juiste adres. Tongo levert altijd een 100% juiste vertaling van uw website in diverse talen. Ook voor een website vertaling met een strakke deadline kunt u bij Tongo terecht. Wij regelen met spoed de juiste vertaling voor u en brengen daar in de meeste gevallen geen extra kosten voor in rekening.

Website vertaling door Tongo

  1. Wij leveren de snelste service voor de vertaling van een website
  2. U bent zeker van een 100% juiste vertaling van uw site
  3. In de meeste gevallen berekenen wij geen extra kosten voor spoedvertalingen
  4. Heldere scherpe tarieven voor de vertaling van uw site
  5. Persoonlijk contact en een professionele vertaling.
  6. Onze unieke tevredenheidsgarantie

Tarieven voor het vertalen van een website

Als u vragen heeft over onze tarieven of het berekenen van de prijs voor het vertalen van uw complete website, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 070-7531944 of per e-mail. Graag berekenen wij geheel vrijblijvend de prijs voor de vertaling van uw website.

Tijdrovend

Het vertalen van websites kan een tijdrovende klus zijn. Het uitbesteden van een website vertaling door een professioneel vertaalbureau kan u daarom veel tijd besparen. Tongo is een full service vertaalbureau en kan uw website vertalen in vrijwel alle talen. Laat uw site vertalen in de taal die u wenst en wees er zeker van, dat u een professionele vertaling krijgt met onze unieke 100% tevredenheidsgarantie.

Deel dit bericht via: