Google Maps gaat snelheidslimieten en radarlocaties tonen

Google Maps gaat snelheidslimieten en radarlocaties tonen

Na het uitvoeren van beperkte tests in de Verenigde Staten en elders, implementeert Google Maps snelheidslimietwaarschuwingen en zowel vaste als mobiele radarlocaties in meer dan 40 landen. Google heeft dit inmiddels bevestigd aan TechCrunch. De functies zijn geleend van de Waze-app, waar Google eigenaar van is en zullen verschijnen op de iOS- en Android-kaarten. De snelheidslimiettekens bevinden zich in de benedenhoek van “Kaarten” en de radar- en fotoradarvallen worden weergegeven als pictogrammen op de virtuele wegen.

De functies zijn o.a. beschikbaar in Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Malta, Marokko,  Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Spanje en Zweden.
Op Reddit hebben gebruikers in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland opgemerkt dat ze de locaties van de radar niet zien, waarschijnlijk omdat dergelijke functies in die landen illegaal zijn. In Frankrijk mag de politie je mobiele telefoon controleren op illegale apps en kan hoge boetes opleggen en zelfs de auto in beslag nemen als ze die vinden.

Android en iOS

Terwijl zowel iOS- als Android-gebruikers kunnen profiteren van de nieuwe functies, kunnen alleen Android-gebruikers nu vaste fotoradar- en mobiele radarlocaties melden. Google heeft ook deze functies van Waze geleend en maakt gebruik van officiële bronnen en feedback van de bestuurder, volgens TechCrunch. Waze heeft echter meer  functies. Het waarschuwt ook voor ongelukken, roodlichtcamera’s en andere gevaren.

Google Maps wordt veel gebruikt, ondanks dat het een vrij kale navigatie-app is. Het toont nog steeds niet de snelheid van het voertuig, bijvoorbeeld. Waarschuwingen voor snelheidsbeperkingen en radarafscheidingen zijn dus grote veranderingen, die al veel eerder hadden moeten plaatsvinden.

Technische vertaling

Vertaalbureau Tongo heeft als technisch vertaalbureau de juiste technische taalprofessionals in dienst. U kunt bij ons terecht voor diverse soorten technische vertalingen. Wilt u uw technische vertaalproject direct starten? Neem contact met ons op. Vandaag de dag komen we technische vertalingen overal tegen. Op kantoor, in elke fabriek, onderweg en ook gewoon thuis zien we ze dagelijks voorbijkomen. Een technische vertaling verschilt aanzienlijk met ander vertaalwerk. Kennis van technische begrippen is noodzakelijk.

Of u nu een technische vertaling in het EngelsSpaansFransChineesRussischGrieks of Pools nodig heeft, Vertaalbureau Tongo regelt het voor u. Onze vertalers zijn bekend met het vakjargon en kijken naar het grotere geheel om zo een perfecte vertaling te leveren. Naast een technische vertaling bent u bij ons ook aan het juiste adres voor commerciële, juridische, medische en literaire vertalingen. Met onze snelle service, gegarandeerde kwaliteit en heldere tarieven onderscheiden wij ons van andere vertaalbureaus. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht via: