Google Chrome voegt donkere modus toe

Google Chrome voegt donkere modus toe

In de gekke wereld waarin we leven, is het geruststellend om te weten dat sommige dingen nooit zullen veranderen, de lucht is blauw, de zon komt op in het oosten en Google brengt ongeveer elke zes weken een nieuwe versie van Chrome uit. Chrome versie 74 is nu beschikbaar op desktops en mobiele platforms. Hoewel het niet een groot aantal merkbare wijzigingen bevat, is er nog steeds veel om over te praten.

Donkere modus

Langzaam maar zeker voegt Google een donkere modus toe aan al zijn toepassingen ter voorbereiding op Android Q. De donkere modus van Chrome verscheen voor het eerst vorige maand en is uiteindelijk doorgezet naar het stabiele kanaal met Chrome v74. Begin april introduceerde Twitter ook al een donkere modus voor haar sociale mediaplatform.

Vertaal snelkoppeling

Wanneer u een pagina bezoekt, die is geschreven in een andere taal dan waarop uw apparaat is ingesteld, wordt er automatisch een Google Translate-balk onder aan het scherm weergegeven. Als u de balk hebt gesloten, kunt u deze niet opnieuw openen zonder de pagina opnieuw te laden. Vanaf Chrome 74 is er een nieuwe ‘Translate’ optie in het overloopmenu. De optie verschijnt alleen als de pagina wordt herkend in een andere taal.

Echte vertaling

Voor een echt goede vertaling moet u natuurlijk bij Vertaalbureau Tongo zijn. Een vertaling via Google Translate kunt u gebruiken voor een paar woorden of een zin. Maar bij het vertalen van een compleet document, gaat het echter gegarandeerd mis. U krijgt de meest vreemde zinnen voorgeschoteld, omdat de “machine vertaling” niet in staat is om de context van het document te begrijpen.

Bij Vertaalbureau Tongo kunt u terecht voor het vertalen van documenten in heel veel talen. Niet alleen in de veel voorkomende talen, zoals Duits, Engels, Frans en Spaans. Ook voor Aziatische, Scandinavische, Arabische en Oost-Europese talen kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen in diverse talen ook beëdigde vertalingen.

Toegankelijkheidsfuncties

De meeste besturingssystemen hebben een optie om animaties te verminderen of volledig te verwijderen voor mensen die extreem gevoelig zijn voor beweging. Er is echter tot nu toe geen manier geweest voor websites om die optie te detecteren. Chrome 74 biedt nu ondersteuning voor een motion CSS-mediaquery. Hierdoor kunnen sites eenvoudig detecteren wanneer het besturingssysteem is ingesteld op beperkte of geen animaties en hun ontwerp/lay-out overeenkomstig wijzigen. De mediaquery wordt al ondersteund door Firefox (v63 +) en Safari (12.1 op macOS, 12.2 op iOS), dus nu werkt het in elke grote browser. Hopelijk betekent dit dat sites er ondersteuning voor gaan toevoegen.

Download

Google zal de nieuwe download in de komende tijd uitrollen naar alle apparaten. Dit kan overigens wel enige tijd duren. Als u daarop niet wilt wachten, kunt u de update ook zelf downloaden. (Bron: Androidpolice)

Deel dit bericht via: