FIFA wil meer landen op WK voetbal 2022

FIFA wil meer landen op WK voetbal 2022

Het zal inmiddels wel bij iedereen bekend zijn, dat de toewijzing van het wereldkampioenschap voetbal 2022 aan Qatar waarschijnlijk is gekocht met smeergeld. Toch nadert dit WK met rasse schreden. De FIFA probeert nu met alle macht om het aantal deelnemende landen te verhogen van 32 naar 48.

De FIFA gaat gesprekken voeren met mensenrechtenorganisaties over kwesties die verband houden met de uitbreiding van het WK 2022 in Qatar. Het bestuur van de FIFA wil minstens één land in de regio vinden, dat bereid is om het toernooi mede te organiseren. Qatar werkt momenteel aan een 32-ploegentoernooi en voltooit acht stadions in een straal van 48 km. FIFA-president Gianni Infantino hoopt in juni goedkeuring te krijgen om het evenement uit te breiden van 32 naar 48 teams.

Haalbaarheid

Een haalbaarheidsstudie van de FIFA heeft al vastgesteld, dat voor het verhogen van het aantal wedstrijden van 64 naar 80 twee extra stadions nodig zijn in ten minste één land in de regio. FIFA-secretaris-generaal Fatma Samoura schreef aan Amnesty International en andere organisaties dat “dit proces ook een beoordeling omvat van mensenrechtenrisico’s en kansen in verband met een mogelijke uitbreiding. “In dat opzicht kijken we uit naar de bilaterale gesprekken met velen van jullie in de komende dagen en weken,” schreef Samoura.

De FIFA blijft volhouden dat het samen met Qatar werkt aan de levensvatbaarheid van een 48-ploegentoernooi. De uitvoering is echter zeer complex als gevolg van de boycot van Qatar door enkele naburige Golfstaten. Koeweit en Oman zijn als haalbare opties naar voren gekomen, maar Oman heeft al gezegd, dat het niet van plan is om wedstrijden te organiseren voor het FIFA-paradepaardje.

Stadions

Het Jaber Al-Ahmad International Stadium in Koeweit City heeft 60.000 zitplaatsen. Het Sabah Al-Salem Stadium heeft echter maar 26.000 plaatsen en vereist de nodige aanpassingen. Daarnaast speelt mee dat Saudi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten sinds juni 2017 een land-, zee- en luchtembargo hebben opgelegd aan Qatar. Staatsburgers van Qatar zijn bovendien niet welkom in hun landen. Het tonen van medeleven met Qatar is strafbaar in de olierijke Emiraten. Daders kunnen daarvoor gevangenisstraffen van maximaal 15 jaar tegemoet zien. (Bron: Al Jazeera)

Arabische vertaling

Wel of geen 48 landen, het WK in 2022 zal hoe dan ook gaan plaatsvinden. Wilt u uw bedrijf promoten tijdens dit WK en heeft u daarvoor Arabische vertalingen nodig? Dan is Vertaalbureau Tongo uw aangewezen partner. Uiteraard kunt u niet alleen voor Arabisch bij ons terecht, maar ook voor vele andere talen.

Heldere offerte

Als u wilt weten wat het vertalen van uw document of tekst bij Vertaalbureau Tongo kost, dan kunt u hiernaast eenvoudig een offerte aanvragen, natuurlijk geheel vrijblijvend. Wij vinden het belangrijk, dat u van te voren precies weet waar u aan toe bent. Wij presenteren u dan ook altijd onze voordeligste tarieven in een glasheldere offerte. Gaat u akkoord met de offerte, dan staat de prijs van de vertaling vast. Bij Vertaalbureau Tongo komt u dus nooit voor verrassingen te staan!

Deel dit bericht via: