Facebook verwijdert meer dan 3 miljard nep-accounts

Facebook verwijdert meer dan 3 miljard nep-accounts

Sociaal mediaplatform Facebook heeft tussen oktober 2018 en maart 2019 meer dan 3 miljard nep-accounts verwijderd. Bijna allemaal werden ze verwijderd, voordat ze de kans hadden om “actieve” gebruikers van het sociale netwerk te worden. In een nieuw rapport zegt Facebook dat het de afgelopen zes maanden een grote toename zag in het creëren van nep-accounts. De meeste van deze valse accounts werden binnen enkele minuten na hun creatie geblokkeerd. Het bedrijf zegt dat deze toename van ‘geautomatiseerde aanvallen door slechte ‘gebruikers’ niet alleen betekende dat het meer van de nep-accounts betrapte, maar dat er ook meer door de mazen van het net glippen.

Als gevolg hiervan schat het bedrijf dat 5% van de 2,4 miljard maandelijkse actieve gebruikers nep-accounts zijn. Dit is gestegen van naar schatting 3% tot 4% sinds het vorige halfjaarlijkse rapport. De toename toont de uitdagingen aan waarmee Facebook wordt geconfronteerd bij het verwijderen van accounts, die zijn gemaakt om spam, nepnieuws en ander aanstootgevend materiaal te verspreiden. Zelfs als de detectietools van Facebook beter worden, nemen ook de inspanningen van de makers van deze valse accounts toe.

Nieuwe cijfers

De nieuwe cijfers komen op het moment dat het bedrijf worstelt met allerlei uitdagingen. Ze variëren van nepnieuws tot de rol van Facebook bij verkiezingen, haat zaaien en aanzetten tot geweld in de Verenigde Staten, Myanmar, India en elders. Facebook maakte ook bekend dat het meer dan 7 miljoen berichten, foto’s en ander materiaal heeft verwijderd, omdat de regels tegen haat zaaien werden geschonden.

Facebook heeft duizenden mensen in dienst om berichten, foto’s, opmerkingen en video’s te beoordelen op overtredingen. Sommige dingen worden ook zonder mensen gedetecteerd, met behulp van kunstmatige intelligentie. Zowel mensen als kunstmatige intelligentie maken fouten en Facebook is beschuldigd van politieke vooringenomenheid. CEO Mark Zuckerberg heeft opgeroepen tot overheidsregulering om te beslissen wat als schadelijke inhoud moet worden beschouwd. Maar in ieder geval in de Verenigde Staten zou de regulering van meningsuiting van de overheid tegen obstakels van het eerste amendement kunnen oplopen.

Gebrek aan procedures

Een lastig punt voor Facebook is het gebrek aan procedures voor het verifiëren van de identiteit van die accounts. Sommigen instanties hebben gepleit voor een strengere authenticatie op sociale-mediaservices, maar het probleem is lastig. Mensen zoals U.N. vrije meningsrapporteur David Kaye zeggen dat het belangrijk is om pseudonieme speech online te laten voor mensenrechtenactivisten en anderen wier leven anderszins in gevaar zou kunnen komen.

Van de 3,4 miljard accounts die in de halfjaarlijkse periode werden verwijderd, kwam 1,2 miljard tijdens het vierde kwartaal van 2018 en 2,2 miljard tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Meer dan 99 procent hiervan was uitgeschakeld voordat iemand ze aan het bedrijf meldde. In de periode april-september vorig jaar heeft Facebook 1,5 miljard accounts verwijderd.

Facebook schreef de piek in de verwijderde accounts toe aan geautomatiseerde aanvallen door slechte gebruikers, die in één keer grote hoeveelheden accounts proberen te creëren. Het bedrijf weigerde te zeggen waar deze aanvallen vandaan kwamen, alleen dat ze uit verschillende delen van de wereld kwamen. (Bron: Time)

Juridische vertaling

Dreigt u net als Facebook in juridische conflicten te geraken met buitenlandse instanties en heeft u daar een vertaling voor nodig? Bij Vertaalbureau Tongo kunnen we u daar uitstekend mee helpen. Bij juridische stukken is het van belang dat de vertaling niet afwijkt van de brontekst. Dit kan namelijk grote gevolgen hebben. Een functienaam mag dus in de doeltaal niet afwijken. De rechtsvorm van een bedrijf moet correct overgenomen worden en ook bedragen dienen precies hetzelfde gebruikt te worden.

U begrijpt dat dit accuratesse en juridische kennis vereist. De juridische vertalers van Vertaalbureau Tongo beschikken over al deze capaciteiten. Zij zorgen voor een vertaling van topkwaliteit, die voldoet aan alle internationale eisen. Daar komt nog eens bij dat wij altijd een vertaling tegen een zeer scherp tarief kunnen bieden, u hoeft bij ons dus nooit te veel te betalen.

Vraag een offerte aan

Wij behandelen elke juridische vertaling vanzelfsprekend vertrouwelijk. Indien gewenst is het mogelijk om een vervangende of aanvullende geheimhoudingsverklaring te tekenen. Elk document kunnen we voor u vertalen naar vrijwel elke taal. Ook beëdigde vertalingen zijn mogelijk.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Bent u benieuwd naar onze tarieven? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. U kunt ons bellen op 070-7531944 of mailen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de aanvraagmodule op deze pagina.

Deel dit bericht via: