Engelse taal verandert

engelse taal verandert

Engelse taal zal komende 50 jaar flink veranderen

De Engelse taal wordt wereldwijd door miljarden mensen gesproken. Dat heeft ertoe geleid dat het een van de belangrijkste wereldtalen is geworden. Aan de andere kant is de taal veel meer aan verandering onderhevig dan bijvoorbeeld het Nederlands.

Korter en eenvoudiger in het Engels

Wetenschappers keken naar de taaltrends met betrekking tot het Engels. Ze analyseerden de afgelopen 50 jaar en ontdekten dat culturele invloeden op het Engels ontzettend sterk zijn. Als ze de trend doortrekken zal het Engels de komende tientallen jaren een stuk eenvoudiger en korter worden. Een woord als ‘text’ zal verbasteren naar ‘tex’ en we zullen het hebben over ‘fink’ in plaats van ‘think’. Het zijn veranderingen in de taal die we ons nu nog moeilijk kunnen voorstellen. Volgens de wetenschappers zullen we ze ervaren vanwege het grote aantal mensen wereldwijd dat de taal spreekt.

Andere accenten in de Engelse taal

Daarnaast komen de accenten in het Engels anders te liggen. De verschillende traditionele accenten zullen meer naar de achtergrond verdwijnen. De invloed uit andere landen waar men Engels spreekt zal juist groter worden. Met het Nederlands-Engels dat we hier vaak spreken zullen we niet direct een grote invloed hebben. Dat geldt uiteraard wel voor de mensen uit India of China die met het Engels aan de slag gaan. Als tolk- en vertaalbureau houden we de ontwikkelingen van het Engels goed in de gaten, zodat we vertalen naar de meest actuele versie van de taal.

Deel dit bericht via: