Engelse taal verandert snel

engelse taal verandert snel

De Engelse taal wordt wereldwijd door zo’n 372 miljoen mensen gesproken. Dat heeft ertoe geleid dat het één van de belangrijkste wereldtalen is geworden. Aan de andere kant is de taal veel meer aan verandering onderhevig dan bijvoorbeeld het Nederlands. Ondanks het feit dat Engels is van de belangrijkste talen is, is het niet de meest gesproken taal. Het Chinees steekt er met 1.248 miljoen sprekers met kop en schouders bovenuit. Het Spaans volgt op gepaste afstand met 437 miljoen sprekers.

Korter en eenvoudiger in het Engels

Wetenschappers keken naar de taaltrends met betrekking tot het Engels. Ze analyseerden de afgelopen 50 jaar en ontdekten dat culturele invloeden op het Engels ontzettend sterk zijn. Als ze de trend doortrekken zal het Engels de komende tientallen jaren een stuk eenvoudiger en korter worden. Een woord als ‘text’ zal verbasteren naar ‘tex’ en we zullen het hebben over ‘fink’ in plaats van ‘think’. Het zijn veranderingen in de taal die we ons nu nog moeilijk kunnen voorstellen. Volgens de wetenschappers zullen we ze ervaren vanwege het grote aantal mensen wereldwijd dat de taal spreekt.

Andere accenten in de Engelse taal

Daarnaast komen de accenten in het Engels anders te liggen. De verschillende traditionele accenten zullen meer naar de achtergrond verdwijnen. De invloed uit andere landen waar men Engels spreekt zal juist groter worden. Met het Nederlands-Engels dat we hier vaak spreken zullen we niet direct een grote invloed hebben. Dat geldt uiteraard wel voor de mensen uit India of China die met het Engels aan de slag gaan. Als tolk- en vertaalbureau houden we de ontwikkelingen van het Engels goed in de gaten, zodat we vertalen naar de meest actuele versie van de taal.

Heeft u een vertaling nodig?

Heeft u een vertaling nodig van het Nederlands naar het Engels? Of van het Nederlands naar het Chinees of Spaans? Wij kunnen dat zonder problemen voor u verzorgen. En niet alleen deze combinaties, maar voor vrijwel alle talencombinaties kunt u bij ons terecht. Een vrijblijvende offerte kunt u aanvragen via de speciale aanvraagmodule aan de rechterzijde van elke pagina.

Heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie. Stuur ons dan een mail. Bellen kan natuurlijk ook via 070-7531944. Desgewenst kunt u ook contact opnemen via de telefonische steunpunten in Amsterdam (020-8203455), Rotterdam (010-8208707 of Utrecht (030-8201027).

Deel dit bericht via: