Engelse les vanaf groep 1

engelse les vanaf groep 1

Het is algemeen bekend dat kinderen eenvoudig een taal oppikken. Het is dan ook niet zo vreemd dat het platform Onderwijs 2032 adviseert om kinderen vanaf het eerste jaar op de basisschool Engelse les te bieden. Het aanbieden van een vreemde taal op jonge leeftijd wordt ook wel vroeg-vreemdetalenonderwijs (vvto) genoemd. Al zo’n 1100 basisscholen in Nederland doen aan vvto.

Waarom Engelse les op jonge leeftijd?

Nederland staat in de top 3 van het beste onderwijs ter wereld. Wil Nederland deze positie behouden, zal het vooruit moeten blijven kijken. Kinderen moeten leren wat relevant is voor hun toekomst. En Engels is relevant. De taal is onmisbaar om toegang te krijgen tot de wereld en moet daarom al op vroege leeftijd worden aangeleerd.

Goed idee?!

Wij van Vertaalbureau Tongo kunnen niet anders dan dit idee toejuichen. Wij weten als geen ander hoe lastig het is om een vreemde taal op latere leeftijd te leren. Het is bewezen dat kinderen met een meertalige opvoeding hier op latere leeftijd grote profijt van hebben. Daarnaast zien wij aan de grote vraag naar Engelse vertalingen, hoe belangrijk Engels is in onze samenleving. Wat ons betreft mag Engelse les vanaf groep 1 dan ook direct ingevoerd worden!

Deel dit bericht via: