El Día E dag Spaanse taal

El Día E dag Spaanse taal

El Dia E dag Spaanse taal. Wist u dat meer dan 500 miljoen mensen Spaans spreken? Spaans is daarmee de tweede wereldtaal (de meest gesproken taal is Mandarijns ofwel Chinees). Verwacht wordt zelfs dat in 2030 maar liefst 7,5% van de wereldbevolking Spaans spreekt en dat in 2050 de Verenigde Staten het land zal zijn met grootste Spaanssprekende bevolking. Niet zo gek dus, dat de Spaanse taal een eigen feestdag heeft.

El Dia E dag Spaanse taal bij Cervantes

Om deze dag te vieren openen ieder jaar wereldwijd alle scholen van Instituto Cervantes hun deuren. Het Instituto Cervantes heeft meer dan 100.000 studenten. Het doel van dit instituut is als om de Spaanse taal en cultuur wereldwijd te verspreiden. Ook in Nederland bestaat zo’n instituut, en wel in Utrecht. Op El Día E bieden zij voor geïnteresseerden een gevarieerd programma, van concerten tot workshops.

Vertaalbureau

Spreekt u zelf geen Spaans maar heeft u wel een vertaling van of naar deze taal nodig? Dan is Vertaalbureau Tongo er voor u. Maar ook voor vertalingen van en naar andere talen zit u bij ons goed. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Deel dit bericht via: