Duurzaamheid centraal tijdens Erasmus+ International Staff Week

Duurzaamheid is het thema dat centraal zal staan tijdens de Erasmus+ International Staff Week op de Hanzehogeschool in Groningen. Inclusief een vertaling naar de verschillende internationale deelnemers die er aanwezig zullen zijn.
Het is een van de manieren waarop de Hanzehogeschool er vanuit vertalingen voor zorgt dat het zich internationaal kan presenteren en mee kan werken. Ieder jaar wordt een thema gekozen, om daar de meeste nadruk op te leggen. Dat is in dit geval duurzaamheid. Het is de bedoeling dat de verschillende internationale partnerinstellingen informatie uitwisselen over hoe ze zo goed mogelijk kunnen samenwerken om meer duurzame resultaten te bereiken.

Vertaling van duurzaamheid

De Hanzehogeschool is zich bewust van haar maatschappelijke rol en wil dat ook in een internationale omgeving uitdragen. Daarom wordt een vertaling gemaakt van alles wat met duurzaamheid te maken heeft, om dit ook de partnerinstellingen te kunnen vertellen.
De hogeschool wil in 2020 een voorbeeldrol vervullen op het gebied van duurzaamheid. Daarom is de instelling al gestart met The Green Quest. Er is in overleg met een vertaalbureau gekozen voor een internationale naam en een internationaal karakter. Dat maakt het nu een stuk gemakkelijker om de filosofie en werkwijze ook met partnerinstellingen uit het buitenland te kunnen delen. Ook het Financieele Dagblad (FD), BNR Nieuwsradio, Engie en Suez doen mee aan de proef, om die meer kracht bij te kunnen zetten. Momenteel werkt de hogeschool onder andere aan het vertalen van de ambities naar de praktijk, om daar daadwerkelijk mee aan de slag te kunnen.

International Staff Week op Hanzehogeschool

Tijdens de International Staff Week op de Hanzehogeschool zullen er daarnaast een aantal andere subthema’s aan bod komen. Om de verschillende invalshoeken en perspectieven te leren kennen, zodat de diverse partnerinstellingen ervaringen en inzichten met elkaar kunnen uitwisselen. Dat moet er vooral voor zorgen dat men verder van elkaar kan leren, om er samen voor te zorgen dat de toekomst er duurzamer uit kan gaan zien.
Uiteraard heeft de Hanzehogeschool op voorhand gezorgd voor een goede vertaling van de verschillende documenten die hierbij van belang zijn. Om iedereen te kunnen ontvangen en goed aan te kunnen geven wat er gaande is. Om internationaal te inspireren en er daarmee voor te zorgen dat de onderlinge banden nog sterker kunnen worden. In dat kader brengen de verschillende deelnemers ook een bezoek aan FC Groningen. Een belangrijke trots in de regio, al lukt het nog niet goed om ook internationaal resultaten te bereiken.

Vertalingen voor internationale mobiliteit

Het Erasmus+ programma laat tevens zien dat vertalingen van groot belang zijn. Heel praktisch om te begrijpen waar de verschillende studenten het over hebben, maar ook om ervoor te zorgen dat de drempel om internationaal te gaan studeren zo laag mogelijk is. Die verschillende elementen vragen om goede vertalingen door een vertaalbureau en een internationale ambitie.
Dat lukt door deel te nemen aan het Erasmus+ programma en bijvoorbeeld de International Staff Week te organiseren. De verschillende activiteiten zorgen ervoor dat bijvoorbeeld de Hanzehogeschool zich internationaal goed op de kaart kan zetten. En uiteraard kunnen ook de regio’s rond Groningen en zelfs heel Nederland daar op een prettige manier van meeprofiteren.

Deel dit bericht via: