Disney begint eigen streamingdienst

Disney begint eigen streamingdienst

Netflix geldt samen met HBO als de meest succesvolle aanbieders van streamingdiensten. Dat geldt voor Nederland, net als in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld. De bedrijven slagen er bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de EU om dagelijks tientallen tot honderden miljoenen kijkers te bereiken.

Disney geldt traditioneel als een van de grootste filmbedrijven en wil die positie niet afstaan. Het bedrijf heeft daarom besloten om een eigen streamingdienst te lanceren. Het gaat om Disney+, dat eerst beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten. Daarna komt het bedrijf er ook mee naar Europa en de andere werelddelen, om op die manier de strijd aan te gaan met Netflix, HBO en de andere aanbieders die actief zijn.

Eerst in de Verenigde Staten

Disney+ zal naar verwachting vanaf 12 november beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. Op dit moment worden veel van de voorbereidingen getroffen om de dienst goed neer te zetten. Zodra Amerika er gebruik van kan maken, wordt er doorgewerkt aan een lancering in Europa. Vervolgens zullen ook de andere werelddelen volgen, zodat het bedrijf over heel de wereld streamingdiensten kan aanbieden.

De prijs van de dienst is opvallend. Disney gaat er naar verwachting zo’n 6 euro per maand voor rekenen, flink minder dan Netflix en HBO. Die lage prijs moet er vooral voor zorgen dat veel mensen de dienst een keer uitproberen, zodat ze ontdekken welk aanbod er beschikbaar is. Vanuit die gewenning en het enthousiasme is de kans groot dat het bedrijf de tarieven per maand op termijn zal verhogen, waardoor er meer inkomsten verzameld kunnen worden.

Star Wars, Pixar en Marvel

Uiteraard zullen de films van Disney allemaal te zien zijn via de nieuwe dienst. Het gaat om de nieuwe films die uitkomen, maar ook om de films die al veel ouder zijn. Veel van die films gelden als klassiekers bij een breed publiek, dus het bedrijf hoopt daarmee veel klanten te kunnen aantrekken.

Bovendien wordt het aanbod snel uitgebreid, bijvoorbeeld met alle films uit de Star Wars-reeks. Ook daarvan zijn veel fans op zoek naar de films, dus daarmee kan het bedrijf een behoorlijke stap maken.

Ten derde worden ook de films van Pixar en Marvel toegevoegd. Op die manier ontstaat er een breed aanbod met veel verschillende films. Die zullen grotendeels in het Engels beschikbaar zijn, al bestaat ook de kans dat er uiteindelijk Nederlandse versies zullen worden toegevoegd. Daarover is op dit moment helaas nog niet veel bekend.

Vertalingen Engels – Nederlands en andersom

Ook voor het ondertitelen van films zijn wij als vertaalbureau beschikbaar voor vertalingen vanuit het Engels naar het Nederlands en andersom. We werken met een team van ervaren vertalers, die uw teksten op een professionele manier kunnen omzetten naar de gewenste taal. Dat kan tussen het Nederlands en het Engels, net als vanuit en naar het Frans, Duits, Spaans en bijvoorbeeld Italiaans. Op die manier zijn we u bijvoorbeeld graag van dienst met de vertaling van uw website of andere zakelijke documenten.

Mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheid van een vertaling of de talen waarmee we u van dienst kunnen zijn? Neem contact met ons op, dan brengen we u graag een vrijblijvende offerte uit. Of we leggen u uit wat we voor andere klanten betekenen en hoe we u daarmee goed van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u.

Deel dit bericht via: