Deadline Brexit komt snel dichterbij

Deadline Brexit komt snel dichterbij

 

De Brexit-onderhandelingen blijven in een impasse. De gesprekken in Brussel hebben ook in de afgelopen week niet echt tot vooruitgang geleid. Maar wat zal er gebeuren als er geen overeenstemming over de Brexit-backstop is?

Het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting de Europese Unie (EU) op 29 maart verlaten. Maar premier Theresa May is nog steeds wanhopig aan het proberen om een ​​deal te sluiten. Procureur-generaal Geoffrey Cox en Brexit-secretaris Stephen Barclay waren afgelopen week in Brussel om de impasse te doorbreken. Maar ze gaven toe dat de gesprekken “moeilijk” zijn geweest, omdat er geen oplossing is voor de Ierse backstop.

Mevrouw May heeft er bij de EU op aangedrongen “nog een duwtje in de rug” te geven in de verdere gesprekken om de Brexit-impasse te doorbreken. Ze kan dan dinsdag haar akkoord in het Parlement aanbieden. De premier waarschuwde de EU-leiders voor een “een crisis” als de deal mislukt, waardoor het Verenigd Koninkrijk “misschien nooit de EU verlaat”.

Aanpassingen niet waarschijnlijk

Bedrijfstransformatie-expert Rita Trepan, adviseert CEO’s van Fortune 500-bedrijven over de Brexit. Ze zegt dat de “substantiële veranderingen” die nodig zijn voor de voortgang “waarschijnlijk niet aanstaande zijn”. Daardoor liggen er slechts twee harde opties op tafel. “De hoop van de premier om een ​​deal te sluiten en mogelijk haar premierschap te redden, lijkt te zijn bevestigd aan procureur-generaal Geoffrey Cox met een klemmend verzoek om de deal af te ronden.

“Mocht hij falen, dan zijn we klaar voor een verlenging van artikel 50 of, heel misschien, de No Deal, die Theresa May zo wanhopig heeft willen vermijden.” Een no-deal Brexit is de optie die bedrijven, samen met veel parlementsleden, het meest vrezen. De plotselinge exit van het Verenigd Koninkrijk uit de EU op 29 maart ’s nachts  zou zonder procedures kunnen leiden tot grote chaos aan de grenzen.

Tweede stemming

De echte test komt 12 maart wanneer parlementsleden een tweede mogelijkheid krijgen in het Lagerhuis om te beslissen of ze de deal van mevrouw May al dan niet goedkeuren. De laatste stemming in januari werd overweldigend afgewezen vanwege de backstop, een verzekeringspolis die het Verenigd Koninkrijk kan houden aan de EU-douaneregels om de terugkeer van een harde grens te voorkomen.

Maar als de stemming van volgende week opnieuw verkeerd uitpakt, zullen de parlementsleden deze keer beslissen of zij artikel 50 willen uitbreiden, wat de Brexit met enkele maanden kan vertragen. Trepan zei: “Het lijkt erop dat verlenging van de onderhandelingsperiode nu de meest waarschijnlijke optie is”.

Slechtste scenario

Volgens de regering is het verlaten van de EU op 29 maart, zonder deal het slechtste mogelijke scenario. Het is het scenario dat bedrijven wanhopig willen vermijden, met jaren van verdere onzekerheid, die het met zich mee zal brengen. Trepan zei: “ongeacht de uitkomst hebben bedrijven de verantwoordelijkheid om voorzorgsmaatregelen te plannen voor alle eventualiteiten. Blijf stevige beslissingen nemen over de toekomstige richting van de organisatie; investeren waar nodig; en laat je niet leiden door politieke chaos, die velen nu als een essentieel onderdeel van het werk beschouwen”.

De tweede stemming over het voorstel van de regering staat gepland op dinsdagavond na een debat in het Lagerhuis, waar de hele dag voor wordt uitgetrokken. (Bron: Express)

Engelse vertaling

Brexit-deal of Brexit-no deal, wij blijven u gewoon voorzien van vertalingen Nederlands Engels, Engels Nederlands of welke andere combinatie dan ook. Onze ervaren Engelse taalexperts hebben Engels als moedertaal. De Engelse terminologie kent geen geheimen voor hen. Zo weet u dus zeker dat de juiste nuances worden aangebracht in uw vertaling.

Taalexperts

Onze Engelse experts kijken zowel naar de bron- als doeltaal. Ze zorgen ervoor dat de vertaling op de juiste manier aankomt bij de lezer. U bent bij ons aan het juiste adres voor juridische vertalingentechnische vertalingenmedische vertalingenliteraire vertalingen en nog veel meer. Wij zorgen ervoor dat uw klant of tegenpartij u begrijpt en natuurlijk andersom indien nodig.

Waarom uw vertaling Nederlands Engels aan Tongo overlaten?

Het vertalen van een Nederlandse tekst naar het Engels is één van de meest voorkomende combinaties in ons vak. Wij blinken hier dan ook in uit. Voor een goede vertaling Nederlands Engels is vakmanschap nodig. Het is namelijk van groot belang dat de tekst exact zo overkomt als dat het bedoeld is in de oorspronkelijke taal. Dit vereist niet alleen inlevingsvermogen, maar er dient ook gelet te worden op de tone of voice van een tekst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze account-managers.

 

Deel dit bericht via: