Dag van de Franse taal

dag van de franse taal

Het moet een traditie worden: de dag van de Franse taal. De eerste keer werd die georganiseerd in 2013 en dit was zo’n groot succes, dat dit inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement is geworden.
Met ingang van 2014 werd de tweede donderdag van november omgedoopt tot de Dag van de Franse taal. Dit jaar dus op donderdag 10 november.

Stimulering Franse taal

Het initiatief voor de Dag van de Franse taal komt van het Valuascollege in Venlo, waar het idee ontstond om de Franse taal op een plezierige manier onder de aandacht te brengen. Het aantal deelnemende scholen is in de afgelopen jaren al fors toegenomen en daaruit blijkt, dat het Venlose initiatief een groot succes is geworden. In 2015 was het aantal deelnemende scholen al meer dan 400 en dit jaar wordt gehoopt op 500 scholen.

Deelnemende scholen

Scholen, die willen meedoen aan deze dag kunnen ondersteuning krijgen van de organisatie in de vorm van folders, lesbrieven, workshops en gastlessen. Ook vanuit het bedrijfsleven en de media is de belangstelling voor deze dag inmiddels flink toegenomen. Informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Deel dit bericht via: