Chinese vertaling

In onderstaand overzicht vindt u links naar pagina’s en berichten. Ze hebben te maken met een Chinese vertaling of de Chinese taal. Onder de link vindt u een korte inhoud van de pagina. Om de hele pagina te lezen, klikt u op de link.

Pagina’s Chinese vertaling

Vertaling Nederlands Chinees
Voor een goede vertaling Nederlands Chinees is een vertaler nodig, die de dialecten kent en weet in welke regio welke taal leidend is.

Vertaling Chinees Nederlands
China is niet alleen een groot land met een belangrijke economie, maar in China spreken ze ook verschillende talen.

chinese vertaling
chinese vertaling
chinese vertaling

China

China bestaat uit twee verschillende republieken:
-Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio’s Hongkong en Macau. Deze beide laatste regio’s werden in 1997 respectievelijk 1999 weer deel van China. Hongkong was daarvoor een Britse kolonie en Macau een Portugese kolonie.

-Republiek China (gewoonlijk Taiwan genoemd) is de voortzetting van de republiek die voor de Chinese Burgeroorlog een groot deel van het Chinese vasteland besloeg. Nu bestaat het nog slechts uit het eiland Taiwan en enkele kleinere eilanden. Daartoe behoren de Pescadores en verder ook nog de Matsu-archipel en Quemoy (inclusief Wuciou). Deze liggen beide vlak voor de kust van de Volksrepubliek.

Talen

In China worden honderden verschillende talen gesproken. De meeste daarvan zijn dialecten die tot de Chinese talen gerekend worden, Onderling worden ze echter niet begrepen. Uit politieke of culturele overwegingen vermijdt men echter de term ‘talen’ en wordt het begrip fangyan vertaald met dialecten.

De officiële taal in zowel de Volksrepubliek als op Taiwan, maar ook in Singapore is het Standaardmandarijn. In en rond Hongkong is de omgangstaal het Standaardkantonees, dat zowel in gesproken als geschreven vorm voorkomt. Rond Shanghai spreekt men Sjanghainees, waarvan geen standaard bestaat. Veel etnische minderheden spreken naast een Chinese taal ook hun eigen taal.

Aanvraagformulier vrijblijvende offerte

bijv. Nederlands-Engels, Nederlands-Duits
Click or drag a file to this area to upload.
=