Chatfunctie keert mogelijk terug in Facebook

Chatfunctie keert mogelijk terug in Facebook

Facebook dupeerde miljoenen gebruikers vijf jaar geleden toen het de chatfunctie uit de mobiele app verwijderde. De gebruikers werden gedwongen om Messenger te downloaden om privé met vrienden te communiceren. Nu lijkt het erop dat Facebook bezig is om deze optie terug te brengen in de mobiele Facebook-app. Ook bedrijven, die de chatfunctie gebruikten, werden hierdoor gedupeerd.

De plannen zijn ontdekt door onderzoeker Jane Manchun Wong. Ze ontdekte een nog niet-uitgebrachte functie, die beperkte chatfuncties terugbrengt in de belangrijkste app voor sociale netwerken. De bevinding van Wong suggereert dat chatten, foto’s en privé reacties plaatsen binnen afzienbare tijd weer worden toegevoegd.

Testfase

Het is onduidelijk of de functie wordt verzonden naar gebruikers, omdat het in een testfase zit. Messenger, dat meer dan 1,3 miljard maandelijkse gebruikers heeft, zal waarschijnlijk blijven, maar deze wijziging zou gebruikers wel andere opties bieden om met vrienden te chatten.

Zoals was te verwachten, wordt de ontdekking toegejuicht door veel gebruikers, die ontevreden waren toen Facebook de chatfunctie jaren geleden uit de app verwijderde. Gezien alle misstappen van Facebook in het afgelopen twee jaren, is de mening van de consument over het sociale netwerk nooit lager geweest dan nu.

Gebruikers

Desondanks maken maar liefst 2,5 biljoen mensen ter wereld (cijfers 2018) gebruik van één van de Facebook-apps (Facebook, WhatsApp, Instagram en Messenger). Maandelijks gebruiken 2,23 biljoen mensen Facebook, 1 biljoen mensen Instagram, 1,5 biljoen mensen Whatsapp en 1,3 biljoen mensen Messenger.

De bevinding van Wong komt nauwelijks een maand nadat Facebook-CEO Mark Zuckerberg een plan had opgesteld om de focus van het bedrijf te verleggen naar groepen en privégesprekken, in plaats van de eerder openbare forumbenadering. Dat betekent dat berichtenverkeer binnenkort weer cruciaal wordt.

Dus waarom dan ook niet de chatfunctie terugbrengen in de mobiele Facebook-app? Het is nog even afwachten of het allemaal doorgaat, maar het verzamelde bewijs laat duidelijk zien dat Facebook een dergelijke stap serieus overweegt. (Bron: TechCrunch)

Commerciële vertaling

Maakt u gebruik van geautomatiseerde chatfuncties voor uw bedrijf (de zogenaamde chatbots), dan kunnen we de gebruikte teksten daarvoor naar alle mogelijke talencombinaties vertalen. Het is een prima mogelijkheid, als u uw producten of diensten wilt exporteren en de kosten van servicedesks in meerdere landen te hoog zouden zijn.

Ook voor het vertalen van uw brochures, folders en tariefkaarten kunt u bij ons terecht. Laat uw commerciële vertaling met een gerust hart over aan de vertaalexperts van Vertaalbureau Tongo. Wij zorgen ervoor dat de lezer niet doorheeft dat het om een vertaling gaat. De lezer raakt op een natuurlijke wijze overtuigd van uw product of dienst.

We vertalen met regelmaat ook websites voor klanten die de internationale markt willen gaan betreden. Dit is voor ondernemers vaak hét visitekaartje van het bedrijf.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bel ons dan via 070-753 19 44 of mail ons. De nummers van onze telefonische steunpunten kunt u vinden op de contactpagina.

Deel dit bericht via: