Camera-app Google kan Japans offline vertalen

Camera-app Google kan Japans offline vertalen

Camera-app Google kan Japans offline vertalen

Google werkt met de camera-app voor vertalingen aan een methode om op straat losse woorden of de menukaart te kunnen vertalen. Dat kon online al veel langer, maar is ook in steeds meer talen gewoon offline mogelijk.

Japans naar het Engels of Nederlands vertalen

Google heeft nu ook het Japans offline beschikbaar gemaakt. Dat betekent dat gebruikers teksten in het Japans naar het Engels of Nederlands kunnen vertalen, net als andersom. Daar is geen actieve dataverbinding meer bij nodig. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid ook in het (voor hen) buitenland gebruik te maken van de applicatie. Dat kan op verschillende momenten goed van pas komen. Maar de vertalingen halen het niet bij het werk door een professionele vertaler.

Vertalingen voor menukaarten en losse woorden

De camera-app met vertalingen van Google is vooral goed geschikt voor het vertalen van bijvoorbeeld een menukaart of losse woorden op straat. Met name in Japan is dat prettig voor mensen uit Westerse landen zoals Nederland. We kunnen de taal totaal niet lezen, waardoor de Google-app een handig hulpmiddel kan vormen. Voor de vertaling van professionele teksten of belangrijke gesprekken is de app helaas minder geschikt. In die gevallen is het nog altijd verstandig om een professionele vertaler in te schakelen. Vandaar dat we dergelijke ontwikkelingen toejuichen, omdat dit het belang van een goede vertaling beter duidelijk maakt.

Deel dit bericht via: