Belangrijke talen voor bedrijfsleven

belangrijke talen voor bedrijfsleven

Wist u dat er meer dan 6.000 verschillende talen ter wereld zijn? Sommige talen zijn van grote invloed op de wereldwijde handel. Ook voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn een aantal talen van groot belang. Uit onderzoek dat een vertaalbureau heeft uitgevoerd, is in kaart gebracht welke talencombinaties er binnen en buiten de Europese Unie het belangrijkst zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven.

De top drie

Hoewel u wellicht de Duitse taal op nummer 1 verwacht, vanwege de sterke wereldeconomie en omdat het tenslotte ons buurland is waar wij vaak zaken mee doen, staat de Engelse taal op de eerste plaats. Met 36% is het de belangrijkste talencombinatie binnen de EU. Duits volgt met 29%. Op de derde plek vinden we de combinatie Nederlands – Frans met een percentage van 18%. Buiten de EU zijn de Turkse, Chinese en Russische taal het belangrijkst.

Toename bedrijven

Cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) laten zien dat er de laatste jaren sprake is van een toename van het aantal Nederlandse bedrijven. Vandaag de dag telt Nederland er zo’n 1.500.000 en dit aantal blijft toenemen. Veel organisaties zijn niet uitsluitend gericht op de Nederlands markt, maar ook op export en internationale handel. Het komt daarom steeds vaker voor dat de websites en -shops, handleidingen en brochures van Nederlandse organisaties meertalig dienen te zijn.

Van Engels tot aan Russisch

Juist als u de internationale markt wenst te betreden of een vertaling van uw zakenpartner uit het buitenland nodig heeft, is een snelle en correcte vertaling van groot belang. Bij Vertaalbureau Tongo vertalen we al uw teksten moeiteloos naar het Engels, Duits, Frans, Turks en Russisch. Wij doorbreken taalbarrières, want daar ligt volgens ons de sleutel tot succesvol (internationaal) zakendoen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u graag meer over onze diensten.

Deel dit bericht via: