Beëdigd vertalen vanuit of naar diverse talen

Documenten beëdigd vertalen vanuit of naar het Nederlands? Laat het over aan de beëdigde vertalers van Vertaalbureau Tongo. Wij bieden voor deze vertalingen heldere tarieven. De kosten liggen hoger dan bij een normale vertaling. Het gaat namelijk om een vertaling die rechtsgeldig is gemaakt. Deze is voorzien van een handtekening en een stempel van een beëdigd vertaler.

Voor het berekenen van de kosten voor het vertalen van juridische documenten werkt Tongo met woordprijzen. Meestal zal bij juridische documenten een beëdigde vertaling nodig zijn. Het zijn vaak documenten met officiële doeleinden. Denk hierbij aan documenten van de Burgerlijke Stand, testamenten, notariële stukken en diploma’s. Mail ons voor een exacte berekening een scan of foto van uw document, zo kunnen wij een offerte op maat voor u opstellen. Let op: stuur nooit het origineel per post!

Beëdigde vertaler

Alleen een beëdigde vertaler kan een beëdigde vertaling uitvoeren. Zij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd en hebben in de rechtbank een professionele eed afgelegd. Vanaf dat moment zijn ze bevoegd om officiële en rechtsgeldige documenten te vertalen. Bij Vertaalbureau Tongo selecteren we deze vertalers dan ook op basis van het opleidingsniveau, ervaring en vakmanschap. Daarnaast vinden we bijscholing een belangrijk onderwerp. Zo zijn en blijven onze taalexperts op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied.

Om officiële documenten in het buitenland te laten vertalen is altijd een beëdigde vertaling noodzakelijk. Het wordt ook wel legalisatie van de vertaling genoemd. Onze vertalers verzorgen vertalingen in elke gangbare talencombinatie.

Apostille

Hebt u een verklaring (apostille) nodig van de rechtbank, dat de betreffende vertaler ook inderdaad bij een Nederlandse rechtbank is geregistreerd als beëdigd vertaler? Dan kunt u deze apostille verkrijgen bij de griffie van elke arrondissementsrechtbank in Nederland. In het kader van de vereenvoudiging van administratie handelingen binnen de Europese Unie is lang niet altijd meer een apostille nodig. De griffierechten hiervoor bedragen € 21,00. U hoeft de apostille niet zelf af te halen. Iedereen, die de beëdigde vertaling kan aanbieden bij de griffie, kan dit doen.

Beëdigde vertaling

Voor ons maakt het geen verschil of u nu een beëdigde vertaling nodig heeft voor officiële documenten of op zoek bent naar een taalexpert die een brief voor u kan vertalen. Elke opdracht krijgt bij ons namelijk evenveel aandacht. Tongo laat iedere boodschap op de juiste manier bij uw doelgroep overkomen. Wij stellen uw wensen centraal en vinden persoonlijk contact belangrijk. Heeft u tussendoor vragen? U kunt altijd bij ons terecht, we helpen u graag verder. Dankzij ons uitgebreide netwerk van vertalers koppelen we altijd de juiste vertaler aan uw opdracht. Als u vragen heeft over onze tarieven of het berekenen van de prijs van uw beëdigde vertaling, bel ons dan via 070-7531944 of mail ons.

Enkele talencombinaties voor beëdigde vertalingen:

Nederlands Spaans | Nederlands Portugees Nederlands Italiaans |

Aanvraagformulier vrijblijvende offerte

bijv. Nederlands-Engels, Nederlands-Duits
Click or drag a file to this area to upload.
=