Antwerpen neemt maatregelen tegen drugsgeweld

Antwerpen neemt maatregelen tegen drugsgeweld

 

Antwerpen heeft steeds vaker en steeds meer te maken met geweld door drugsbendes. De gebruikte wapens worden zwaarder en er raken meer mensen bij betrokken. Om het geweld een halt toe te roepen heeft de burgemeester extra maatregelen aangekondigd. Dat moet voorkomen dat Antwerpen opnieuw wordt opgeschrikt door granaten, brandende auto’s en explosieven.

Met name het gebied rond Park Spoor Noord heeft veel last van het geweld door de bendes die er actief zijn. Het maakt het gevaarlijk voor de inwoners en lastig voor bedrijven om er goed hun werk te kunnen doen. Uiteraard hebben wij daar als vertaalbureau niet dagelijks mee te maken, maar we werken wel samen met klanten in Antwerpen, de rest van Vlaanderen en ook in het Franse deel van België.

Drugsbendes op straat

Volgens de burgemeester en autoriteiten is er sprake van meerdere drugsbendes die elkaar op straat te lijf gaan. Onlangs gebeurde dat bijvoorbeeld twee nachten op rij met zware ontploffingen. Bovendien vernielde een explosief een auto en werden andere auto’s beschadigd door het gebruik van een granaat. Het laat zien dat het geweld in korte tijd een stuk heviger is geworden, waardoor het volgens de burgemeester belangrijk is om nu in te grijpen.

De burgemeester werkt samen met het Antwerpse Openbaar Ministerie en een aantal andere autoriteiten. Ze proberen op die manier goed in kaart te brengen wat de problemen zijn, waar die vandaan komen en hoe ze het kunnen oplossen. Al eerder werd duidelijk dat de drugsproblematiek er groot is, maar nog niet eerder werd er gewerkt aan extra maatregelen om dit aan te pakken.

Extra maatregelen als antwoord

Een uitdaging voor de autoriteiten is dat veel mensen liever niet meewerken aan dergelijke acties. Ze willen niet bijdragen aan maatregelen, omdat ze het idee hebben daarvan zelf de gevolgen te kunnen merken. Er is soms sprake van wraakacties, waardoor het voor de politie en het bestuur lastig is om een breed draagvlak voor maatregelen te creëren. Daarnaast willen veel mensen graag uit het vizier van de politie blijven, zodat er op termijn geen problemen kunnen ontstaan.

De drugsproblemen in Antwerpen zijn al een stuk langer gaande, maar waren niet eerder zo hevig. Met name de smokkel van cocaïne naar Europa vanuit Zuid-Amerika levert problemen op. Antwerpen heeft daar veel last van en probeert zowel met Nederland als met andere internationale partijen te overleggen over de beste aanpak. Alleen op die manier is het mogelijk om de problemen het hoofd te bieden en te voorkomen dat die te groot worden. Of de aanpak met nieuwe maatregelen effectief is zal de komende tijd moeten blijken.

Vertaling naar Vlaams of Frans

Bent u zowel in Nederland als in Antwerpen of in andere delen van België actief? Wij kunnen er als vertaalbureau voor zorgen dat u daar de juiste taal spreekt, zowel letterlijk als figuurlijk. Wij hebben de kennis en ervaring en beschikken bovendien over een netwerk met native speakers.

We spreken een groot aantal verschillende talen, waaronder natuurlijk het Nederlands, Vlaams en Frans. We zorgen er op die manier voor dat we uw website of andere belangrijke documenten kunnen vertalen, zodat u zich op de juiste wijze over de grens kunt presenteren. Benieuwd naar de kosten van een vertaling en hoe we u daar goed mee van dienst kunnen zijn? Neem contact op, dan vertellen we u er graag meer over en brengen we een vrijblijvende offerte uit.

Deel dit bericht via: