Anne Vondelingprijs

anne vondelingprijs

De Anne Vondelingprijs, vernoemd naar voormalig politicus en oud-Kamervoorzitter Vondeling, is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan journalisten die de politiek op een heldere manier weten te verwoorden. Afgelopen maand werd bekend welke journalist er met de prijs van door gaat.

Aukje van Roessel en haar kritische en originele beschouwingen

De prijs wordt voor de 34e keer uitgereikt. Aukje van Roessel, politiek redacteur van de Groene Amsterdammer, mag zich trotse winnaar noemen. Ze ontvangt de prijs vanwege haar ‘kritische en originele beschouwingen over de Haagse politieke arena’, zo schrijft de jury. Daarnaast prijst de jury het feit dat ze het in haar wekelijkse columns in de Groene Amsterdammer regelmatig opneemt voor de democratie en de rechtsstaat.

Nog even wachten…

Van Roessel moet nog even geduld hebben tot ze haar prijs, een beeldje van Vondeling én een geldbedrag van € 2.500,-, daadwerkelijk in handen krijgt: op 29 juni zal ze deze ontvangen tijdens een bijeenkomst in de Eerste Kamer. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zal dan tevens een toespraak houden over persvrijheid.

Deel dit bericht via: