Amerikaanse tiener komt met Spaans uit coma

Amerikaanse tiener komt met Spaans uit coma

Amerikaanse (Engelstalige) tiener komt met vloeiend Spaans uit coma

Een Amerikaanse (Engelstalige) tiener kwam als het gevolg van een schop tegen zijn hoofd in een voetbalwedstrijd in coma terecht. Hij wist daaruit te ontwaken, maar sprak tot ieders verbazing ineens vloeiend Spaans.

Een paar woordjes Spaans

De tiener sprak altijd al wel een paar woordjes Spaans, maar wist zich daar in het verleden niet vloeiend in te uiten. Dit veranderde tijdens zijn coma volledig, toen hij daaruit ontwaakte was er nauwelijks nog sprake van Engels. In plaats daarvan drukte hij zich uit in het Spaans. Zowel hij als zijn familie begrijpen er niets van en weten niet goed hoe hij heeft kunnen ‘wisselen’ van taal.

Het Engels komt weer terug

Inmiddels komt het Engels langzaamaan weer terug. Dat heeft een paar weken geduurd, waardoor er sprake was van een vreemde situatie die ook de doktoren niet zomaar konden verklaren. In een interview met CNN laat de jongen weten blij te zijn dat het Engels weer terugkomt, maar bovendien versteld te staan over het feit dat hij eigenlijk goed Spaans kan spreken. Het is echter niet de eerste keer dat zo’n situatie zich voordeed. Een Noorse vrouw sprak na een coma na een bombardement door de Duitsers ineens Zweeds. Artsen zijn er niet uit hoe dit kan gebeuren. Als de jongen Spaans en Engels blijft spreken kunnen we hem natuurlijk alleen maar aanmoedigen zich aan te melden als vertaler bij een vertaalbureau bij hem in de omgeving.

Deel dit bericht via: