Aantal gevallen van mazelen wereldwijd 300 procent gestegen

Aantal gevallen van mazelen wereldwijd 300 procent gestegen

Het aantal gevallen van mazelen, gemeld van januari tot maart van dit jaar, is vier keer hoger dan in het voorgaande jaar. In de meeste gevallen worden kleine kinderen door de ziekte getroffen.

Na talloze uitbraken van mazelen wereldwijd, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) alarmerende cijfers voor 2019 gepresenteerd. Het aantal gemelde gevallen van januari tot maart ligt vier keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, meldde de WHO in Genève. Als gevolg daarvan rapporteerden 170 landen samen rond 112.000 zieken, vergeleken met 28.000 vorig jaar.

Het werkelijke aantal is nog veel hoger, waarschuwt de WHO. Ze neemt aan dat slechts elke tiende zieke wordt gerapporteerd. Reeds vorig jaar was het aantal gevallen verdubbeld volgens voorlopige WGO-cijfers. Een WHO-expert schatte het totale aantal voor 2018 op meer dan twee miljoen. In 2016 daalden de aantallen wereldwijd nog steeds.

Besmettelijk

Mazelen is één van de meest besmettelijke en vaak levensbedreigende ziekten in de wereld, volgens de WHO. In 2017 zijn naar schatting 110.000 mensen overleden. Het meest getroffen waren kleine kinderen, voornamelijk in Madagascar, de Filippijnen, Congo en de Oekraïne. Overlevenden kunnen hersenschade oplopen of blind en doof worden. De infectie kan worden voorkomen door tweemaal te vaccineren, maar slechts 85 procent van de mensen ter wereld kreeg het eerste en maar 67 procent het tweede vaccin.

Duitsland

Bij onze oosterburen is de trend van het afgelopen jaar gedaald: na bijna 930 gevallen van mazelen in 2017, werden er 540 gevallen gemeld in 2018, volgens het Robert Koch Instituut. Dit jaar is er echter  weer sprake van een flinke stijging. De meeste gevallen zijn gemeld uit Noord-Rijnland-Westfalen, Baden-Württemberg, Nedersaksen en Beieren. Federaal minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) heeft opgeroepen tot verplichte vaccinaties tegen mazelen voor kinderen in kinderdagverblijven en scholen. Ook in Nederland zijn al gevallen van mazelenuitbraken gemeld. (Bron: Der Tagesspiegel)

Medische vertaling

Kunnen wij u van dienst zijn met een medische vertaling? Of bent u werkzaam in het onderwijs en wilt u oproepen voor vaccinaties doen aan ouders van schoolgaande kinderen? Wij helpen u graag. Veel vluchtelingen, die al langere tijd in Nederland wonen en inmiddels Nederlands sprekende kinderen hebben, spreken zelf (nog) geen Nederlands. Voor hen is het van groot belang dat ze dit soort belangrijke informatie in hun eigen taal kunnen lezen en zo kunnen begrijpen wat er aan de hand is.

Niet alleen voor onderwijsinstellingen, ook voor bedrijven in de gezondheidssector en particulieren kunnen wij medische vertalingen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan bijsluiters, artsenrapporten, enzovoorts.

Offerte

Wil u een offerte aanvragen of eerst aanvullende informatie inwinnen? U kunt ons bellen via 070-7531944 of mailen. Wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht via: