42.000 woorden

42.000 woorden

Uit een nieuwe studie is gebleken dat de woordenschat van een volwassene gemiddeld 42.000 woorden bedraagt. Personen met een grotere woordenschat halen de 52.000 woorden. Mensen die minder taalvaardig zijn benutten 27.000 woorden. Tussen het 20ste en 60ste levensjaar leert echter iedereen nieuwe woorden, zo’n één per twee dagen gemiddeld, zo melden Belgische onderzoekers in wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Psychology. Zij kwamen tot deze conclusie door middel van een taaltest online, die door bijna een miljoen mensen gemaakt werd.

Engels

Hoe dat in zijn werk ging? Alle deelnemers kregen honderd woorden te zien (waarvan 70 bestaand en 30 verzonnen) waarvan zij zo snel mogelijk dienden aan te geven welke ze kenden en welke niet bestonden. De conclusies zijn gebaseerd enkel op Engels sprekende deelnemers. Echter, zijn er vergelijkbare testen uitgevoerd in het Nederlands en Spaans.

Volgens hoofdonderzoeker Marc Brysbaert van de Universiteit van Gent zegt het niet enkel iets over de gemiddelde woordenschat van personen. De wetenschappers hebben, dankzij de gegevens van het onderzoek, namelijk ook berekend hoeveel woorden volwassenen per dag gemiddeld leren. Tevens zorgt het onderzoek voor inzicht in de snelheid van het reactievermogen van mensen op verschillende woorden. Brysbaert zegt hierover: “Bij onze onderzoeken in het Nederlands zagen we bijvoorbeeld dat mensen veel sneller reageren op woorden die alle sprekers van de taal kennen, dan op woorden die 95 procent van de populatie kent”.

Vertalingen van en naar het Engels, Spaans en nog veel meer

Gelukkig beschikken we bij Vertaalbureau Tongo ook over een heel grote woordenschat en vertalen we met gemak grote teksten (zelfs van 42.000 woorden) van en naar het Engels, Spaans of welke gewenste taal dan ook. Hulp nodig bij een vertaling of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op! Wij verzorgen snel de juiste vertaling voor u!

Deel dit bericht via: